7 gode råd når du skal sælge din bil

Dreivers er nytænkning i en bilbranche, der grundlæggende ikke har forandret sig i mere end 100 år. Vores ambition er at skabe gennemsigtighed og tryghed, når du handler bil. Men det er ikke altid, det kan svare sig at bruge Dreivers. Derfor har vi lavet artiklen nedenfor med nogle gode råd, som du kan bruge – uanset om du anvender Dreivers eller ej.

Du kan også downloade artiklen som pdf dokument: Download her

 

1. Dine muligheder for at sælge

Salg til forhandler

Den letteste måde at sælge din bil på er, at gå ned til en bilforhandler. Du aftaler en pris for bilen, og når du kommer hjem, står pengene på din konto. Nemmere bliver det ikke, men det er også den måde, hvor du får mindst for bilen – uanset om du køber en anden bil hos forhandleren eller ej. På en helt almindelig mellemklassebil er forhandlerens avance således sjældent under 30.000 kr., som du reelt betaler, for at forhandleren sælger din bil. Hvis du vil undersøge den bedste pris for din bil hos en forhandler, så kan du bl.a. bruge solgt.com.

 

Selvsalg 

Sælger du din bil selv, får du mere for den, end hvis du sælger den til en forhandler. Til gengæld ved du ikke præcis, hvornår din bil er solgt, og du skal selv stå for hele salgsprocessen. Denne folder handler om selvsalg.

 

Dreivers

Dreivers er en kombination af selvsalg og forhandlersalg. Vi tager os af langt det meste af salgsprocessen og ordner al praktikken og dokumentarbejdet omkring annoncering, kontakt til købere, test, ejerskifte og betaling. Når du bruger Dreivers ved salg af din bil, får køber både 24 måneders reklamationsret, seks måneders garanti og et års medlemsskab af FDM. Derfor sælges bilen til en højere pris, end når du sælger selv. Og du får typisk langt mere til dig selv end ved selvsalg.

 

2. Prisen – handler ikke kun om bilen

Når du skal sælge din bil, er du naturligvis interesseret i at få så meget for din bil som muligt. Ikke overraskende er køberen interesseret i at betale så lidt som muligt. Helt generelt kan man sige, at prisen på din bil ikke kun afhænger af bilen, men også af dig. Skal du hurtigt af med bilen, skal du sætte prisen lavt. Har du tid nok til at sælge bilen, skal du sætte den “midt i markedet”. Og du skal aldrig nogensinde sætte prisen på din bil i den øvre ende, for så får du den ikke solgt. Når du skal sætte en realistisk pris på din bil ved selvsalg, skal du regne med at få en pris, der er omkring 25% under det, som du kan se, at forhandlere sælger bilerne for. Gå derfor ind på Bilbasen eller andre platforme og undersøg, hvad biler som din annonceres for og træk herefter 25% fra prisen.

 

Dreivers kan hjælpe med at finde en rigtig pris

Du er altid velkommen til at kontakte Dreivers. Vi hjælper dig gerne med en realistisk pris på din bil. Det er gratis – uanset om du vil sælge din bil selv, eller om du vælger at bruge Dreivers. Ring 71 96 96 18 eller udfyld formularen her

 

3. Annoncering og billeder

Billeder

Billeder sælger. Gode billeder sælger bedre. Punktum. Med en lille ekstra indsats får du både solgt din bil hurtigere og ofte til en bedre pris. Her er fire grundlæggende regler:

  1. Fjern alle løsdele i bilen. Både ledninger til usb stikket, gamle klude, barnesæder osv. Løse dele giver indtryk af “rod”, og at du har været ligeglad med din bil.
  2. Sørg for at bilen er ren. Både ud- og indvendigt. Vask og støvsug bilen, og tør både instrumentpanel og ruder godt af. Husk på, at støv og snavs bliver meget synligt på billeder, der jo kan forstørres meget op.
  3. Fotografér din bil i rolige omgivelser. Undgå f.eks. en parkeringsplads med en masse andre biler. Placér gerne bilen op ad en mur eller andet, der ikke fjerner opmærksomheden fra bilen.
  4. Tag billeder af bilen fra alle relevante vinkler.

Vi har lavet en guide til gode bil-billeder, som du kan se her.

 

Annoncering

Hvis du skal sælge din bil, skal du annoncere steder, hvor man ser efter biler. Og jo flere steder du annoncerer, jo hurtigere kommer du i kontakt med en, der drømmer om præcis din bil. Som minimum bør du være på Bilbasen og AutoUncle. Er din bil i en lidt “billigere” prisklasse, anbefaler anbefaler vi også dba.dk og Gul & Gratis.

 

Fortæl den gode historie

Husk at beskrive alt udstyr du har i bilen. Og før du skriver en tekst så tænk over, hvad du selv har været mest begejstret for ved din bil. Er det klimaanlægget, er det pladsen, er det økonomien eller noget helt fjerde? Tænk herefter over, hvem du tror, der vil få mest glæde af din bil. Er det småbørnsfamilien, er det pendleren eller er det førstegangskøberen? Når du har det på plads, skriver du en kort og præcis tekst, som taler til dem.

 

Når du bruger Dreivers

Når du bruger Dreivers, betaler vi selvfølgelig for annoncering alle relevante steder. Vi skriver også tekst til bilen, som du naturligvis godkender.

 

4. Den første kontakt

Når du annoncerer, vil du blive kontaktet enten på mail eller telefon. Uanset om det er på den ene eller anden måde, er det vigtigt, at en potentiel køber opfatter dig positiv og imødekommende.

 

Telefon

Mange har en tendens til ikke at tage telefonen, når man får opkald fra et ukendt nummer. Det siger sig selv, at du skal forvente den slags opkald, når du annoncerer din bil. Så tag telefonen, hvis du kan komme til det. En køber ser nemlig typisk på flere biler, og hvis du ikke er tilgængelig, ringer han eller hun blot videre til den næste på listen – og så er der måske allerede lavet aftale om køb af en anden bil, før du vender tilbage.

Den anden ting, der er vigtig, er, at du er imødekommende og venlig. Uanset om nogen ringer og kommer med et tilbud på din bil, som du ikke kan acceptere, så hold dialogen i gang. Du må ALDRIG forhandle pris i første opkald, men heller ikke afvise muligheden. Dit mål er at få folk ud og se og prøve bilen – og så kan man tale pris efter det.

 

Mail

Besvar altid mails hurtigt. Tjekker du kun, om der er kommet henvendelser en gang i døgnet, er det ofte for sent, når du svarer. Hav derfor din telefon eller andet med dig, så du kan svare interesserede. Igen er målet at få aftalt en fremvisning af bilen.

 

Når du bruger Dreivers

Når du bruger Dreivers, tager vi os af alle henvendelser på annoncen. Vi er tilgængelige på telefonen fra 8-20, og vi besvarer mails i løbet af få minutter. Vi kontakter først dig, når der er et ønske om fremvisning fra en seriøs køber. I gennemsnit viser vores kunder deres bil frem 1,2 gange før den er solgt.

 

5. Fremvisning og forhandling

Før du mødes med den potentielle køber, skal du forberede dig på prisforhandling. Undersøg, hvilke biler som minder om din, der er til salg lige nu, og find frem til, hvilke fordele din har i forhold til andre (automat-gear, vinterdæk, soltag etc.), så du har argumenter klar, når køber vil forhandle. For en ting er sikkert. Køber kender alle biler, der minder om din – og det vil blive brugt til forhandling.

Inden du viser bilen frem, skal du selvfølgelig sørge for, at bilen er ren og rydelig. Ligger der kopper, ledninger og papirer og flyder, giver det indtryk af, at du ikke passer på bilen.
Sørg altid for at du er med i bilen, når den prøvekøres. Dels er der mange forsikringsselskaber, der ikke dækker eventuelle skader, hvis de sker under prøvekørsel, uden du er med. Men vigtigst er, at det er din mulighed for både at demonstrere forskellige features i bilen, som du har været glad for, og samtidig tale om indvendinger før de bliver et problem. Sidst, men ikke mindst, så sørg for at du har kvitteringer for service og reparationer klar, så du kan dokumentere, at du har passet på bilen.

 

Når du bruger Dreivers

Når du bruger Dreivers, skal du selvfølgelig vise bilen frem. Men når der tales pris, så henvis til os. Vi har det fulde overblik over andre biler, som er til salg og kan forklare, hvorfor prisen er sat, som den er.

 

6. Slutseddel

Slutsedlen er det juridiske dokument på handlen. Hav altid slutseddel klar, når du skal vise bilen frem, så du kan afslutte handlen straks. Du kan downloade slutsedler her.
Husk at printe i to eksemplarer, så både du og køber har, hvis I senere skulle blive uenige om handlen.

 

Når du bruger Dreivers

Når du bruger Dreivers, udarbejder vi to slutsedler, som begge underskrives digitalt – let og ukompliceret. Den ene slutseddel er en købsslutseddel, hvor vi køber bilen af dig. Det er den, du skriver under på. Den anden er en salgsslutseddel, hvor vi sælger bilen til køberen. Den skriver køber under på. Juridisk set er der altså tale om, at du sælger til en virksomhed og virksomheden sælger til køber. Det betyder, at du er helt ansvarsfri for handlen, og at køber er dækket af Købeloven og derfor har 24 måneders reklamationsret – som hos enhver bilforhandler.

 

7. Betaling og ejerskifte

Udlevér aldrig din bil, før du har fået sikkerhed for betaling, samt at bilen er ejerskiftet.

 

Sikker betaling

En måde at gennemføre betalingen på er, at du beder køber om at overføre den aftalte købesum for bilen via sin netbank. Vi anbefaler, at pengene bliver “straks-overført”, så de tilgår din bankkonto med det samme. Benytter I straks-overførsel, skal du kontrollere, at pengene står på din konto, før bilen udleveres.

Du kan også vælge, at sælgers bank garanterer betalingen over for dig. Denne betalingsform er ofte nødvendig, hvis køber skal låne til bilen, fordi lånet først kan udbetales, når bilen er ejerskiftet.

 

Ejerskifte

Du kan ejerskifte din bil på skat.dk. Det er køber af bilen, der skal logge ind for at ejerskifte, så husk at sikre dig, at køber har nøglekort med, når bilen hentes. Ejerskifte koster 340 kr., og det skal betales med betalingskort, før ejerskiftet går igennem. Hav også den originale registreringsattest klar, da I skal bruge den for at kunne ejerskifte.

 

Når du bruger Dreivers

Dreivers betaler for ejerskifte, og I kan vælge enten selv at gøre det på nettet, som beskrevet ovenfor (så fratrækker vi beløbet for ejerskifte i vores salær) eller tage til nærmeste FDM Test & Bilsyn, hvor de så klarer ejerskiftet for jer (FDM sender regningen til os).

For hver bil oprettes der en spærret deponeringskonto i Spar Nord Bank A/S i sælgers navn. Spar Nord Bank har ansvaret for, at evt. pant i bilen betales ud, at sælger får sine penge og først herefter, at Dreivers får sit salær. Det er samme forretningsgang som i en bolighandel – og mere sikkert, kan det ikke gøres.

 

Sådan sælger du gennem Dreivers

For at gøre det helt overskueligt og konkret, har vi lavet en gennemgang af, hvordan det foregår, når man sælger sin bil gennem Dreivers. Den kan du læse her. 

Her står bilen

Dit valg

Billån gennem Dreivers

Lad os hjælpe dig med finansieringen af din nye bil. Udfyld og send formularen, så kontakter vi dig for en snak om dine behov og muligheder.

Dit valg

Mød hinanden

Udfyld formularen og
vi kontakter dig snarest

Dit valg