Tilbage

Dato: 25. august 2019

82% af dem, der forsøger at sælge deres bil selv, sætter prisen for højt

Sætter du prisen for højt, når du sælger din bil selv, risikerer du at ende med at få langt mindre for bilen, end hvis du havde startet med en realistisk pris.

Undersøgelser fra f.eks. Motormagasinet viser, at kun 15% af danske bilejere er rigtig tilfredse med den pris, som bilforhandleren tilbyder for deres brugte bil, når den skal skiftes ud. Derfor forsøger mange at sælge deres bil selv – og det kan der være god fornuft i. Men rigtig mange begår den fejl, at de sætter prisen for højt. Det betyder, at der bliver langt imellem de seriøse henvendelser, og at der derfor er stor risiko for, at man i sidste ende får mindre for sin bil.

Som tommelfingerregel får en forhandler mindst 20% mere for en bil end en privat sælger

Når man køber en bil hos en forhandler, er man dækket af Købeloven. Derfor har man fuld reklamationsret. Yderligere tilbyder mange forhandlere ekstra garantier, sikkerhed for betaling, garanti mod gæld i bilen og finansiering. Og så ordner forhandleren alt papirarbejdet ved handlen. Derfor er det helt rimeligt, at man betaler mere for en bil hos en forhandler end hos en privatperson.

Hos Dreivers har vi gennem en periode fulgt over 100 tilfældigt udvalgte annoncer fra personer, der selv har deres bil til salg. Bilerne var alle yngre end 9 år og havde kørt maksimalt 150.000 KM.

Hele 82% af de private sælgere forlangte en pris, der svarede til forhandlernes pris for tilsvarende biler og enkelte biler blev oven i købet annonceret til mere end det, som en forhandler ville sælge dem for. Ikke overraskende blev ingen af disse biler solgt i den periode, hvor vi fulgte dem.

“Der skal jo være noget at handle med”

De sælgere, der satte en lidt optimistisk pris, fortalte alle, at der jo “skulle være noget at handle med.” Det er der selvfølgelig noget fornuft i, for man skal altid forvente at skulle handle lidt, når man sælger en bil. Udfordringen er blot, at en pris, der rammer bare kr. 5.000,- ved siden af, kan betyde, at man ikke får nogen relevante henvendelser.

Køberne er jo lige så kloge som du er

Når man køber bil, er det typisk en proces, der strækker sig over lang tid. Derfor har de fleste seriøse købere også en rigtig god idé om, hvad din bil skal koste – og samtidig ved de også, hvis din bil har været til salg i lang tid – uden resultat.

Så den dag du sætter prisen ned til et realistisk leje, vil de mulige købere med størst potentiale (dem der har fulgt markedet over tid) naturligvis kontakte dig. Og her vil langt de fleste jo vide, at du har haft din bil til salg længe – og derfor nok er “mør” til forhandling. Resultatet bliver, at du nu vil blive tilbudt mindre for din bil, end hvis du havde sat en realistisk pris i udgangspunktet.

Hvad er en realistisk pris?

Der findes en række steder på nettet, hvor man kan få vurderet sin bil. Det er selvfølgelig interessant at se på, men meget ofte har de vurderinger, som du får, ikke gang på jord.

I forbindelse med vores undersøgelse, talte vi med en sælger, der havde sat prisen på hans seks måneder gamle bil til den pris, som en “vurderingsside” på nettet havde anbefalet ham. Problemet var blot, at bilmærket kørte kampagner for nye biler i perioden, og derfor kunne man købe en helt ny bil for kr. 3.000,- mindre end den pris, som sælgeren forlangte for sin brugte.

De algoritmer, der typisk ligger bag vurderingssiderne, bygger på historiske data, og samtidig sammenligner de ofte kun biler af præcis samme mærke og model. De tager altså ikke højde for, at en potentiel køber til en bil nok også ser på andre muligheder, om der er nogle rigtig gode tilbud på nye biler i perioden, som presser brugtbilsmarkedet, eller på om de biler der sammenlignes med, er til salg hos forhandler eller privat.

Når du skal finde en realistisk pris, er du derfor nødt til at få et overblik over, hvad en potentiel køber af din bil, ellers vil se på – og derefter sætte en realistisk pris. Så er du godt på vej til at få din bil solgt.

Få et godt råd

Du er naturligvis velkommen til at kontakte Dreivers, hvis du vil have en realistisk vurdering af din bil. Det er nemt, hurtigt og helt gratis. Ring  på tlf. 71 96 96 18 eller send en mail til hello@dreivers.dk.

Andre indlæg

Hvorfor er det dyrere for kvinder at skifte bil?

Vi oplever, at kvinder typisk bliver tilbudt 10-15.000,- mindre for deres brugte bil end…

Hvorfor får du mere for din bil med Dreivers Medsalg®?

En bilforhandler lever af, at købe biler til så lav en pris som muligt…

Har du styr på kilometerne, når du køber brugt bil?

Dreivers er salg af brugte mellem private,  med samme sikkerhed som hos en bilforhandler….

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies.
Læs mere

OK