Tilbage

Dato: 16. august 2019

Bilejerens største (og ofte glemte) udgift

Den største udgift ved at have bil er oftest værditabet. Desværre glemmer mange netop den udgift i deres budget, og derfor får de sig en slem overraskelse, den dag bilen skal udskiftes eller sælges.

Vi taler løbende med personer, der er overraskede over, hvor meget deres bil har tabt i værdi – og derfor reelt ikke har mulighed for at sælge den. Selv om de gerne vil. Lad os give to eksempler fra samtaler vi har haft:

Værditab på mere end kr. 20.000,- om måneden
En person havde købt en ny bil for lidt over kr. 400.000,- for seks måneder siden. Han havde nu fået nyt job med firmabil og ønskede derfor at sælge bilen igen. Det højeste bud, han havde fået, var fra den forhandler, hvor han i sin tid havde købt den. Og her var buddet kr. 275.000,-. Altså et tab på mere end kr 120.000,- for at køre 6.000 km på et halvt år.

Ungt par er bundet til deres bil de næste mange år
Et ungt par havde for to år siden købt en VW UP!. Det havde de gjort, fordi de gennem forhandleren havde fået et lån, hvor de betalte under 1.000 kroner om måneden for at have bil. Nu ventede de så barn og havde derfor brug for en større bil. Deres problem var, at forhandleren, for at kunne tilbyde en lav ydelse, dels havde sat en lang løbetid på bil-lånet og samtidig havde taget nogle ret høje etableringsomkostninger. Resultatet blev, at restgælden i bilen nu er kr. 98.000,- og det højeste bud, de har fået for bilen, er kr. 50.000,-. De skal med andre ord betale kr. 48.000,-, hvis de vil sælge deres bil for at få en større.

Sådan sikrer du dig mod kedelige overraskelser
Du skal du gøre dig klart, at jo nyere en bil er, jo større værditab skal du regne med. For det andet skal du være opmærksom på etableringsomkostninger og afdrag, når du låner penge til bilen.

Faktisk er det for rigtig mange en god idé, at optage et lån i forbindelse med køb af bil. For sammensætter du lånet rigtigt, kan det reelt virke som en “opsparring” til værditab. Ved at nedbringe gælden, med det som svarer til værditabet, får du reelt langt penge til side til den udgift hver eneste måned.

Køber du en nyere bil, skal du derfor lægge en stor udbetaling – helt enkelt fordi værditabet typisk er stort de første år. Og uanset, hvilken bil du køber, skal du sikre dig, at du afdrager et beløb hver måned, der svarer til det, som du forventer, at bilen taber i værdi.

Har du spørgsmål om, hvad du skal forvente en konkret bil taber i værdi eller, hvordan du får et lån med små etableringsomkostninger, er du velkommen til at henvende dig til Dreivers. Hos os er gode råd gratis – uanset om du køber bil gennem os eller ej.

Andre indlæg

Hvorfor er det dyrere for kvinder at skifte bil?

Vi oplever, at kvinder typisk bliver tilbudt 10-15.000,- mindre for deres brugte bil end…

Hvorfor får du mere for din bil med Dreivers Medsalg®?

En bilforhandler lever af, at købe biler til så lav en pris som muligt…

Har du styr på kilometerne, når du køber brugt bil?

Dreivers er salg af brugte mellem private,  med samme sikkerhed som hos en bilforhandler….

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies.
Læs mere

OK