Din vej til det hurtigste salg

Helt grundlæggende er der to faktorer, som har en betydning for salgstiden af din bil: Beskrivelse og billeder i annoncen samt prisen. Hos Dreivers hjælper vi med det hele, men der er rigtig meget, du selv kan gøre. 

Gør din annonce attraktiv

Når man køber en bil, foregår størstedelen af beslutningsprocessen på computeren eller telefonen. Med få klik kan man indhente alle relevante oplysninger om en konkret bilmodel, og man kan finde stort set hele markedets udbud. Derfor handler det som sælger om at få kommende købere til at stoppe op og drømme om at eje netop din bil. Det gør man via billederne og beskrivelsen. 

Når du tager billeder af din bil, er det vigtigt, at bilen fremstår indbydende. Sørg for, at bilen er rengjort og at der ikke ligger løse genstande i bilen (ledninger til telefon, mønter til indkøbsvognen, tøj etc.). Er sæderne beskidte eller nussede, så køb en pletrens og støvsug grundigt. Det øger alt andet lige glæden ved et bilkøb. 

Er sæderne meget beskidte, kan du også få damprenset sæderne professionelt til en rimelig pris.

Og nok så vigtigt: tag så mange billeder som muligt af bilens interiør og instrumentering, så køber kan forestille sig at køre i bilen. 

Husk lys i instrumentbrættet og tag enkeltbilleder af så mange “features” som muligt – f.eks. fartpilot, sædevarme, bakkamera etc.

Netop disse features kan du også fremhæve i salgsteksten. Her er det godt at nævne særligt lækkert ekstraudstyr, hvilke dæk bilen står med, hvilke der evt. følger med, eller simpelthen bare, hvad du har været glad for ved bilen. 

Sæt den rigtige pris

Når du skal sælge din bil, skal du naturligvis have den højest mulige pris. Det er hele idéen med Dreivers. Men du opnår ikke den bedste pris ved at sætte prisen højt. Helt generelt bliver biler, der er prissat til den gennemsnitlige pris i markedet eller højere, ikke solgt. Helt enkelt fordi den kommende køber altid vil kunne finde 5-10 tilsvarende biler til en lavere pris – og så fravælges din bil. Det er derfor ikke altid nok, at prisen er “fair”. Den skal være attraktiv. 

Sætter du for høj en pris fra starten, vil bilen typisk komme til at stå til salg i en lang periode. I den periode falder bilen i værdi – uanset om du kører i den eller ej. Du kan altså risikere at få en lavere pris, end hvis den havde stået attraktivt til at starte med.

Er du i tvivl, så kontakt Dreivers, så vi – sammen med dig – kan finde den rigtige prissætning for dig og den situation, som du er i.

Du kan også starte med at få en automatisk vurdering, men vær opmærksom på, at den kan være usikker. Vi anbefaler derfor altid, at vi tager en dialog om prisen.