Hvor lang er salgstiden?

Top billede - salgstid

Et af de spørgsmål, vi hører aller oftest er: “Hvor lang tid tager det typisk at sælge en bil?”

Et spørgsmål, der desværre ikke er et enkelt svar på – selvom vi ville ønske det!

Lige nu er gennemsnitstiden ifølge Bilbasen 41 dage på tværs af mærker og modeller. Men der er rigtig mange faktorer, der kan afgøre salgstiden på din bil, og vi har her samlet de fem vigtigste:

1. Efterspørgsel på din model

Salgstiden på brugte biler varierer enormt alt efter, hvilken bil du har. Nogle modeller bliver “langet over disken” hver dag, andre har en lidt snævrere målgruppe. Når vi vurderer biler, kan vi i langt de fleste tilfælde se, hvor lang den gennemsnitlige salgstid er på den pågældende model. Denne salgstid skal dog altid tages med et gran salt, da den rette køber nogle gange tilfældigvis viser sig med det samme, og andre gange lader vente lidt på sig.

Når du sælger din bil hos Dreivers, kan vi altid hjælpe dig med at slå den gennemsnitlige salgstid op for netop din bil. Du finder vores kontaktoplysninger her.

2. Prissætning

Salgstid på bilen hænger uløseligt sammen med prissætningen. Flere bilejere efterspørger én endegyldig prisvurdering af deres bil, som inkluderer alt udstyr, tilkøb mv. Igen må vi desværre meddele, at der ikke findes én korrekt pris på en brugt bil, men vi kan via vores overblik over markedet vurdere, hvilket leje, bilen skal ligge i, for at få en salgstid, der passer til din situation.

Hos Dreivers anbefaler vi typisk, at man lægger prisen i den laveste tredjedel af markedet. Det vil sige et stykke under gennemsnitsprisen, men stadig noget over de aller billigste. Det er nemlig vores erfaring, at dette er “the sweet spot”, hvor du får mest muligt for din bil uden at salgstiden bliver for lang – det er vores mission.

Der kan selvfølgelig være helt særlige vilkår ved din bil, som retfærdiggør en højere pris. Eksempelvis, at du har tilkøbt for 100.000 kr. ekstraudstyr. Det skal jo tages med i ligningen, men pas på, at prisen ikke overstiger de andre på markedet så markant, at købere helt afviser at klikke sig ind på annoncen på forhånd. Find et rimelig leje, hvor den stadig kan konkurrere med de andre modeller til salg.

Hos Dreivers hjælper vi altid gerne med prissætningen af din bil. Vi giver gerne vores anbefaling, og kan endda sende dig dokumentation for vurderingen, så du kan sætte prisen på din bil på et oplyst grundlag. Du kan starte med at få foretaget en ren automatisk vurdering her.

3. Brug tid på din annonce

Du kender det sikkert selv: Skal du bruge tid på at tage ud og kigge på en vare, vil du også gerne vide lidt om den på forhånd. Det er det samme med brugte biler. Selvom en Peugeot 208 fra 2018 ligner de andre modeller fra det år, kan det være store forskelle i, hvordan de er blevet kørt i og brugt. En ny bilkøber vil gerne have så præcis en beskrivelse som muligt, og så gode billeder, at man nærmest kan lugte læderindtrækket og motorolien.

I Dreivers gør vi vores allerbedste for, at annoncen på din bil spiller på alle fronter og fremstår indbydende, men vi har også brug for din hjælp. Det er derfor vigtigt, at du bruger lidt tid på at tage nogle gode billeder af din bil, og gerne på at skrive noget tekst. Hvad har du været mest glad for ved bilen og hvad er værd at fremhæve? Måske er det netop dét, der kan adskille din bil i køberens bevidsthed fra de andre i mængden.

Ligger der kun et enkelt eller to billeder på din annonce, og kan man ikke se bilens stand indvendigt, så er der desværre meget stor sandsynlighed for, at der vil være meget langt imellem køberne, og dermed vil salgstiden gå op. Det er jo rigtig ærgerligt, hvis man ellers ligger inde med en rigtig fin bil.

For at gøre det så nemt som muligt for dig, har vi udarbejdet vores egen Dreivers-guide til, hvordan du tager de ultimativt bedste billeder af din bil til annoncen. Du finder guiden her.

4. Tid på året

Som vi har skrevet om i artiklen her, så spiller årstiden en stor rolle for salgstiden – eller, det kan den gøre. Det er ikke umuligt at sælge sin bil i december måned (vi har haft salg både juleaften og nytårsdag!), men der er længere “mellem snapsene”. Når foråret kommer vågner forbrugerne, og det er tid til at komme ud på landevejene i deres nye biler. Hvis du skal af med din bil i december, så anbefaler vi dog ikke, at du venter. Et bilsalg skal jo passe ind i dit liv og timing, og jo længere tid du venter, jo mere falder bilen i værdi. Du skal blot være opmærksom på, at du kan være uheldig at vente lidt længere. Netop derfor er der så meget mere grund til at gøre annoncen attraktivt som beskrevet i punkt 4.

Når du opretter en annonce på vores hjemmeside, gennemgår vi den altid, og kontakter dig, hvis vi mener, at den kan forbedres. Du kan derfor altid forvente en personlig service, når du sælger din bil gennem os. Du kan oprette din annonce helt uforpligtende her. 

5. Udsving på markedet

Ud over årstider, så er brugtbilsmarkedet (som alt andet) følsomt overfor udsving i økonomien og i verdenssituationen. Da regeringen endnu engang i november 2021 udnævnte Covid som en samfundskritisk sygdom, faldt salget nærmest fra den ene dag til den anden og rettede sig først igen i januar. Usikkerhed får os til at holde pengene lidt tættere til kroppen. Det er desværre en af de ting, som er svære at gøre helt så meget ved, og som kan være svære at forudsige. Men sker der et af disse udsving, mens din bil er til salg, kan du have is i maven, eller overveje, om du er villig til at gå på kompromis med prisen.

I begge tilfælde rådgiver vi gerne dig som sælger. Vi kan give dig et overblik over interessen for din bil, og derfra rådgive dig om prissætning og salgstid. Du er altid velkommen til at kontakte os, og vi har åbent alle ugens dage.

Du finder vores kontaktinfo her.