Hvorfor skal en bilforhandler have 60.000 kroner for at sælge min bil?

I 2017 solgte et ældre familiemedlem til en af Dreivers stiftere sin bil til en bilforhandler. En bilforhandler, hvor hun havde købt og fået serviceret biler i mere en 40 år, og som hun derfor havde tillid til.

Hun fik 112.000 for sin brugte bil og det var hun i udgangspunktet tilfreds med. Men en uge senere kom hun forbi den samme forhandler. Her kunne hun se sin bil stå på forhandlerens parkeringsplads sammen med rigtig mange andre biler. Prisskiltet i forruden på hendes bil lød på 172.000 kroner.

Hvorfor skal en bilforhandler have 60.000 kroner for at sælge min bil?” – spurgte hun. Det spørgsmål blev starten på Dreivers.

62% af omkostningerne går til, at din bil står parkeret med bilforhandlerens andre biler i salgsperioden.

Svaret er enkelt. Ifølge Dansk Brancheanalyse kan 62% af omkostningerne hos en gennemsnitlig bilforhandler nemlig henføres til lager og bygninger. En bilforhandler køber måske 200 biler ind. De skal finansieres og vedligeholdes i salgsperioden, og de skal også stå på sikrede områder. Det koster penge. Mange penge.

Til sammenligning udgør kun 8% af omkostningerne udgifter til reklamation og garanti, som jo oftest er den udgift der gør, at de fleste foretrækker at købe en bil hos en bilforhandler i stedet for privat.

Derfor skabte vi Dreivers. Hos Dreivers er det dig, som ejer bilen i salgsperioden og du kan bruge den præcis, som du plejer. På den måde er der ikke omkostninger til lager og bygninger og derfor kan du få langt mere til dig selv, når du sælger gennem Dreivers, end når du sælger til en gammeldags bilforhandler.

Mere til både køber og sælger giver 5 stjerner

Siden etableringen har flere hundrede bilejere handlet bil gennem Dreivers. Og selvom bilerne typisk sælges til priser lidt under den gennemsnitlige pris for tilsvarende biler, har bilejere, der har solgt, i gennemsnit fået mere end 20.000 kroner mere til sig selv, end det bedste tilbud, som de ellers har kunne opnå. Og køberne får – udover testet og nysynet bil til en konkurrencedygtig pris – nok Danmarks bedste garanti. 

Måske er det derfor, at personer, der har købt eller solgt bil gennem Dreivers, kun har givet os 5 stjerner på Trustpilot.