KUN 10% af nyere brugte biler handles privat. Hvorfor?

Når man skal sælge sin bil, vælger de færreste at sælge bilen selv. Faktisk er det blot 10%, som kaster sig ud i det. Nogle af de væsentligste grunde er, at man:

  • ikke orker at bruge tiden på irrelevante eller ublu henvendelser
  • mangler viden om bilmarkedet, prissætning og forhandling
  • ønsker tryghed i forbindelse med ejerskifte og pengetransaktionen
  • har bekymringer om eventuelle “reklamationer” uanset at der ikke er reklamationsret ved privat handel.

Alle sammen forståelige og valide grunde, men også punkter, som nu kan overkommes med Dreivers’ koncept. Her kan flere nu opleve de kontante goder ved privat salg, og samtidig slippe for en masse bøvl og usikkerhed. 

Hvad med køberne?

De færreste bilejere tænker over, at en køber oftest ønsker at købe hos en forhandler frem for privat. Det skyldes primært, at man ved køb hos en forhandler er dækket af købeloven – og dermed får tryghed i det, som man populært kalder “en husstands næststørste investering”. Ofte følger der også en form for garanti med, men køber man bil privat, er der hverken garanti eller reklamationsret, og det afskrækker mange. 

Sætter man sin bil til salg privat, fravælger man altså langt den største del af de mulige købere. Det kan selvfølgelig være fristende at prøve, for ved en privat handel får man mere for sin bil, end hvis man sælger til en forhandler. En gammeldags forhandler har jo meget store omkostninger relateret til bilhus og varelager, og skal derfor tjene en god avance på bilen. Her ligger der altså et dilemma:

Vil man have mest muligt for sin bil (hvis man altså får den solgt) eller vil man sælge, der hvor køberne kommer – hos en forhandler.

Demokratiseret bilhandel

Dreivers har løst dilemmaet, så det ikke er enten/eller. Sælger du din bil gennem Dreivers, får du mest for din bil, da vores omkostninger for at handle bilen er markant lavere end hos en gammeldags forhandler. Som online forhandler har vi nemlig ikke bilhuse og varelager, men bilen bliver alligevel solgt med det, vi selv mener er landets bedste garanti-løsning. Vi har altså gjort det lige så trygt at handle bil privat som gennem en gammeldags forhandler. Det er det, vi kalder “demokratiseret bilhandel”.

Lyder det for godt til at være sandt? Så tag ikke vores ord for det, men kig ind på trustpilot og se vores anmeldelser. 

Er du allerede klar til at sætte din bil til salg, kan du gøre det her