Voxmeter analyse hjælper dig til at få mere for din bil

Hvis du er en af dem, der gerne vil sælge sin bil, men synes, at det er uoverskueligt eller for besværligt, og i stedet tænker “jeg går ned til en traditionel bilforhandler og får det overstået”, så læs videre her…

Vi har undersøgt, hvad der afholder folk fra at tage den endelige beslutning om at sælge deres bil privat, og hvad, der løser det – og det kan du læse om herunder.

Hvorfor er der ikke flere, der sælger privat? 

Rigtigt mange er klar over, at de vil få mere for deres bil, hvis de sælger privat frem for til en gammeldags forhandler – faktisk hele 43%. Alligevel er det kun 16 %, der ender med at sælge selv.

Analyseinstituttet Voxmeter har udarbejdet en analyse for Dreivers, som afdækker årsagerne til dette. Årsagerne kan inddeles i fire hovedgrupper:

Usikkerhed om pris og forhandling

Mange føler, at de ikke har tilstrækkelig viden om bilmarkedet til at prissætte bilen korrekt – og endnu vigtigere, at de ikke har den fornødne viden til en eventuel forhandling om pris (gæt hvem der løser det:-).

Manglende viden om transaktionen

Bilhandel er for de fleste noget der sker ca. hvert 3,5 år i gennemsnit. Det er derfor de færreste, der har overblikket over, hvordan en bilhandel gennemføres korrekt; juridiske dokumenter, ejerskifte, indfrielse af pant osv (gæt hvem der løser det:-). 

Bekymring om reklamation

Selvom man som privat sælger ikke har nogle juridiske forpligtelser over for køber ved eventuelle problemer med bilen efter handlen er gennemført, har mange sælgere bekymringer om en sådan situation – man ønsker ganske enkelt ikke at modtage et ubehageligt opkald fra køber om, at der nu er dette og hint galt med bilen (gæt hvem der løser det:-).

Tid

Langt den største barriere for selv at sælge sin bil er dog tid; man ønsker ikke at skulle tage imod useriøse henvendelser og skambud, eller tilbud om mærkelige byttehandler på alle tider af døgnet (gæt hvem der løser det :-).

Kun 10% vælger at købe en bil privat

Der kan dog være en anden og helt praktisk grund til ikke at sælge selv. Blot 10% af brugte biler købes privat. En stor grund til dette kan være, at man som køber ikke har nogen former for sikkerhed ved privat køb. Og da bilkøb betegnes som en husstands næststørste investering, ønsker de fleste at købe bil med reklamationsret og måske endda garanti.

Men… 

Det er lige præcis disse ting, som vi løser hos Dreivers. Vi kalder det PlusSalg+. Det betyder mere eller mindre, at både køber og du som sælger får trygheden fra et forhandlerkøb, og du samtidig får du den økonomiske fordel fra et privatsalg. Det lyder måske lidt forvirrende, men det er faktisk præcis det, der sker. Og der er noget der tyder på, at det virker. 

Hvordan foregår det?

Det eneste du selv skal gøre er, at tage nogle flotte billeder af din bil og derefter oprette en gratis og uforpligtende annonce på dreivers.dk.

Når din annonce er oprettet, tager Dreivers over. Vi redigerer billederne af din bil, så den tager sig bedst muligt ud. Mens bilen er til salg, står den hos dig, og du kan frit bruge den i salgsperioden. Derefter sørger vi for, at din bil annonceres på en række af de største annonceringsplatforme (Bilbasen, AutoUncle og Biltorvet). Vi tager imod henvendelser, og når der er fundet en køber, køber vi bilen af dig og sælger den videre til den nye ejer. Kort sagt sørger vi for, at processen gennemføres trygt og ordentligt. Og når bilen er solgt, skal du ikke bekymre dig om evt. reklamationer. Dem tager vi os nemlig af. 

Kan det betale sig?

Vi har fjernet omkostningerne relateret til bilhus og varelager. Derved har vi fjernet 62 % af en gammeldags forhandlers omkostninger. Og den besparelse – ja, den får du :-). I gennemsnit har vores kunder fået 20.300 kr. mere for deres bil, end det bedste tilbud, de ellers har modtaget – vel at mærke efter Dreivers’ salær. Nu tænker du sikkert, hvad det koster at sælge sin bil via Dreivers. Du kan se vores salær lige her. 

Når man vælger at sælge gennem Dreivers, plejer vi at sige, at man med minimal indsats får maksimalt udbytte. Men om det kan betale sig for dig – det skal du naturligvis vurdere.

Hvis du overvejer at sælge din bil, så håber vi, at vi har givet dig en god grund til at bruge Dreivers. Kontakt os gerne, hvis du vil høre mere eller start med at oprette en annonce her.